20 anys d’anticoncepció d’urgència. Moltes llums i algunes ombres

Aquesta setmana fa 20 anys de l’aprovació de la pastilla d’urgència o pastilla postcoital a l’Estat espanyol. Malgrat celebrar la major disponibilitat i els seus avenços que han permès guanys evidents en forma de reducció d’embarassos adolescents , continuen havent aspectes a millorar i vulneració de drets en el seu accés.

A finals de març del 2001 va ser aprovat pel Ministerio de Sanidad de España la comercialització de la pastilla del dia després. Inicialment només es comercialitzava amb recepta mèdica i sense finançament públic. Gradualment però diverses iniciatives de salut pública van aconseguir que fos accessible sense recepta mèdica a les farmàcies i també oferta gratuïtament a Catalunya -des del 2004- en els diferents centres de salut.

Durant l’any 2018 a Catalunya, s’estima que es van dispensar al voltant d’unes 63.000 unitats a l’any. Unes 15.000 a la xarxa sanitària pública de Catalunya (CAP, ASSIR, CUAP…) i altres 53.000 a les farmàcies on es pot dispensar sense recepta des de 2009.

Segons una enquesta de la SEC el 2019, un 30% de les joves entre 16 i 25 havia pres en alguna ocasió l’anticoncepció d’urgència.  Sens dubte xifres com aquestes han permès en els darrers anys ha disminuït notablement la taxa d’embarassos en les adolescents (15 a 19 anys), que ha passat d’un 22,8 per mil el 2013 a un 10,7 per mil el 2018.

I és que segons càlculs de l’OMS (2018), l’AU pot prevenir el 95% dels embarassos no planificats si s’administra fins cinc dies després de la relació sexual. A més, l’evidència és clara respecte a la seva seguretat i l’OMS propugna que l’anticoncepció d’urgència hauria d’estar garantida en qualsevol programa de planificació familiar i/o servei de salut.

Davant d’aquestes dades la valoració que fem des de l’Associació és altament positiva d’aquests 20 anys perquè s’ha anat facilitant l’accés i ha permès anar posant a l’abast de les dones i persones gestants un mètode anticonceptiu altament eficaç i oferir una segona oportunitat per evitar un embaràs no planificat.

Tanmateix, creiem que encara hi ha alguns reptes que cal afrontar i que, en alguns casos suposen, vulneracions del dret a l’accés a la pastilla:

  1. La vulneració del dret a l’anticoncepció d’emergència pot conduir a un embaràs no planificat. Malgrat la gravetat de la situació, és la denúncia més freqüent a L’Observatori de Drets Sexuals i Reproductius. D’entre les denúncies rebudes, destaquen els casos de persones menors d’edat a les que se’ls hi ha negat la pastilla de en una farmàcia. Hem pogut recollir testimonis de com, a les menors se les tracta amb paternalisme, se les interroga, se’ls hi demana el carnet d’identitat sense necessitat ni justificació o es jutja la seva situació o demanda. En el cas de les menors d’edat parlem de situacions especialment sensibles. Un embaràs no planificat en dones menors d’edat implica trobar-se amb obstacles legals que poden acabar conduint a una maternitat forçada, amb greus conseqüències sobre les seves vides, o un avortament clandestí. Més informació a l’informe de l’Observatori del 2019 https://drets-sexuals-i-reproductius.lassociacio.org/informe2019/anticoncepciourgencia/
  2. Calen campanyes que ajudin a erradicar falsos mites al voltant de l’anticoncepció d’urgència que continuen circulen entre la població més jove (es te la percepció que és una “bomba hormonal”, o que només es pot prendre un numero determinat de vegades perquè acaba provocant esterilitat…). Una enquesta feta pel CJAS mostrava que fins a un 87% de les joves enquestades (16 a 25 anys) creien un dels diversos falsos mites de l’anticoncepció d’urgència. I fins i tot un 36% havien escoltat que era abortiva, cosa que és absolutament falsa.
  3. És important augmentar la consciència de l’ús i incorporar la pastilla d’anticoncepció d’urgència com un fàrmac més a disposar a les farmacioles de casa a la que recórrer en situacions puntuals.
  4. Caldria facilitar encara més l’accés a les oficines de farmàcies disposant les pastilles fora del mostrador i de lliure disposició de les usuàries com passa a diversos països. A més de rebaixar el preu que se situa entre 20 i 30 euros, excessivament car i sovint inaccessible, sobretot per les persones més joves

POLÍTICA DE PRIVACITAT I GALETES

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra Política de privacitat i galetes, punxi l'enllaç per a major informació.

Copyright © 2021 | Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears. Política de privacitat i protecció de dades.