PRESENTACIÓ

Què és?

Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats (CJAS) és un servei d’atenció específica als adolescents i joves i sempre GRATUïT, CONFIDENCIAL I PRESERVANT LA MÀXIMA ANONIMITAT POSSIBLE.

El CJAS és un centre acreditat pel Catsalut de caràcter preventiu-educatiu i assistencial, de L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius, obert al públic des de l’any 1992. Es considera un servei de referència, complementari als serveis sanitaris, psicològics i socials, i actua des d’una perspectiva d’optimització dels recursos existents en la xarxa sociosanitària normalitzada.

L’objectiu fonamental del servei, basat en els Drets Sexuals i Reproductius i la seva defensa, és el d’atendre i acompanyar els joves i el seu entorn, en el procés de creixement per afavorir la vivència d’una sexualitat positiva i responsable. Els Drets sexuals, la mirada biogràfica i el feminisme són les tres bases de la nostra intervenció (veure l’apartat “Els vostres drets, el nostre model”).

L’atenció

L’atenció, des d’una visió global i pluridisciplinària de la salut, s’ofereix a nois i noies fins a 25 anys. L’atenció s’ha anat adaptant als canvis, necessitats i inquietuds del col·lectiu jove, principalment en relació amb la promoció de la salut psicoafectiva i sexual i l’educació per a la prevenció. S’atenen les demandes i consultes fetes personalment, ja sigui de manera presencialper telèfon, whatsapp o e-mail.

El servei es basa en la filosofia de “portes obertes”, que significa una atenció immediata i confidencial en les demandes presencials. Posteriorment, si és necessari, es programen les visites segons la demanda explicitada durant l’entrevista. Així doncs atenem tant visites espontànies com amb cita prèvia, recomanable per consultes sobre mètodes o infeccions de transmissió sexual.

Al llarg de tots aquests anys d’atenció, l’oferta de serveis s’ha ajustat a l’especificitat del grup de població que s’atén. Els diferents programes que s’hi desenvolupen o que es creen de nou, contemplen en els seus objectius una àmplia mirada al món canviant dels adolescents i joves, que permet adequar de manera continuada les activitats educatives, preventives i assistencials.

Des de la seva posada en marxa, l’any 1992, s’ha anat convertint en un espai referent d’atenció afectivosexual i psicològica per als joves. L’educació per a la prevenció, la formació a professionals i la recerca sobre les seves necessitats, tot observant els seus hàbits, actituds, entorn social i problemàtica associada, són activitats indispensables per la finalitat del servei.

El CJAS és un centre acreditat pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i compta amb finançament majoritàriament públic per oferir els seus serveis.

Ofereix 39 hores d’atenció presencial a la setmana: dilluns a dijous d’11 a 19.30h i divendres de 10 a 17h. (Dimarts i dijous migdia tancat de 14 a 16h).

A l’actualitat el CJAS té tres ànimes d’intervenció que interrelacionen estretament. Tot allò que aprenem en l’atenció individual i comunitària ho intentem transformar en coneixement per fer avançar l’agenda de drets sexuals i reproductius del país.

La informació proporcionada en aquest lloc web no reemplaça, si no que complementa, la relació entre el professional de salut i el seu pacient o visitant; en cas de dubte s’ha de consultar la professional de salut de referència. Aquesta pàgina web està acreditada per Maria del Socorro Ferrero Barrio, número de Col·legiada 08-20352-2.

POLÍTICA DE PRIVACITAT I GALETES

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra Política de privacitat i galetes, punxi l'enllaç per a major informació.

Copyright © 2021 | Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears. Política de privacitat i protecció de dades.