ELS NOSTRES SERVEIS

Al CJAS t’oferirem un espai de confiança on t’escoltarem i mirarem d’ajudar-te i acompanyar-te per un millor vivència de la sexualitat. Pots venir sempre que vulguis i utilitzar els nostres serveis. Són els teus Drets, utilitza’ns!!

 

RETARD DE REGLA

Al CJAS t’oferirem un espai de confiança on t’escoltarem, et resoldrem els dubtes que tinguis i t’oferirem gratuïtament fer-te la prova d’embaràs.

Cas que estiguis embarassada i tinguis dubtes sobre què fer t’informarem de les diferents opcions i t’acompanyarem- si ho vols- mentre prens la decisió.

ANTICONCEPCIÓ D'URGÈNCIA O POSTCOITAL

Al CJAS t’oferirem un espai de confiança on t’escoltarem, et resoldrem els dubtes que tinguis sobre la postcoital i t’oferirem gratuïtament la pastilla si la necessites.

En tenim de dos tipus: Unes fan efecte fins les 72 hores (3 dies) des del coit vaginal desprotegit (Levonorgestrel) i unes altres et poden protegir

Fins a 120 hores (5 dies) després de la relació (Acetat d’Ulipristal o Ellaone©)

AVORTAMENT

Al CJAS t’oferirem un espai de confiança on t’escoltarem, et resoldrem els dubtes que tinguis i també podem ajudar-te en el següents temes:

 • T’informem de tots els tipus d’avortament, qüestions legals i tot allò que necessitis saber
 • Gestionem la derivació ràpida a clíniques acreditades -si optes per l’avortament instrumental- o a un ASSIR (Centre de primària), si optes per l’avortament farmacològic. (Sempre opcions gratuïtes)
 • T’acompanyarem, si així ho desitges, en la comunicació de la notícia als teus pares/mares
 • Si ets menor d’edat t’explicarem les possibles opcions i t’oferirem suport emocional, social i legal.
 • Fem prova de Rh si optes per l’avortament farmacològic (és una punxadeta al dit per treure una gota de sang, amb això en tenim prou). Això és necessita perquè en cas de siguis  Rh- caldrà que es faci un tractament molt senzill -una injecció d’immunoglobulines- per evitar possibles incompatibilitats entre el Rh de la persona gestant i el del fetus)
 • T’acompanyem durant la interrupció de l’embaràs si estàs sola i ens ho demanes (programa voluntariat)
 • T’oferim un espai al centre per poder fer l’expulsiu de l’avortament farmacològic (si no pots/vols fer-ho a casa).
INFECCIONS DE TRANSMISSIÓ SEXUAL

Al CJAS t’oferirem un espai de confiança on t’escoltarem, et resoldrem els dubtes que tinguis sobre les ITS. Però anem a pams

 

T’OFERIM PROVES DE DETECCIÓ DE DIVERSES ITS

Al CJAS realitzem proves de detecció principalment de 4 ITS: VIH, sífilis, clamídia i gonococ.

 • Pel que fa al VIH i sífilis la prova consisteix en recollir una mostra de sang a partir d’una punxada al dit i els resultats s’obtenen al cap de 20 minuts. No cal estar en dejú. És important que recordis que per tal que el resultat sigui 100% fiable cal esperar 3 mesos des que va tenir lloc la pràctica sexual per la que hi ha opcions d’infecció.
 • Pel que fa a la clamídia i el gonococ la prova consisteix en una recollida de mostres segons on se sospiti que hi ha la infecció. En una mateixa recollida obtenim resultats de les dues ITS. Si se sospita de la uretra -cas dels nois-o d’infecció vaginal -cas de les noies- amb una mostra d’orina és suficient. Aquestes dues són les proves més habituals però també, i en cas de sospita, es poden recollir mostres faríngees o rectals amb un breu frotis. És a dir una recollida de mucosa de manera superficial i indolora que es fa fregant un petit escobilló -similar als que s’utilitzen per netejar les orelles- sobre la part del cos triada. És un procediment tan senzill que la recollida de mostres es pot fer al bany del CJAS seguint les següents instruccions. Les mostres recollides s’enviaran a un laboratori hospitalari i s’obtindrien els resultats al cap d’uns 5 dies. En aquell moment notificaríem a la persona els resultats.

També podem fer diagnòstics d’infeccions vaginals que no són de transmissió sexual, com la vaginosi bacteriana amb un procediment de recollida similar al de la clamídia i gonococ però que s’analitza al moment amb un producte que permet identificar la presència del bacteri que la provoca.

I SI EL RESULTAT ÉS POSITIU QUÈ FEM?

Llavors dependrà del tipus d’ITS.

 • Si és positiva de VIH, llavors caldrà confirmar-la amb una altra prova aquest cop al laboratori. Des del CJAS derivaríem a la persona a la unitat de VIH d’un hospital per fer-se aquesta segona anàlisi i confirmar o descartar el positiu. Si es confirmés ja podria iniciar el tractament de seguida, element clau per mantenir en bon estat de salut.
 • Si és positiva de sífilis, llavors des del CJAS se’l derivaria a una unitat d’ITS d’un centre d’atenció primària perquè faci algun examen posterior per veure el temps d’infecció i oferir el tractament antibiòtic que és curatiu.
 • Si és positiva de clamídia i/o de gonococ tornaríem a citar a la persona al CJAS per tal de donar en mà el tractament antibiòtic: Azitromicina oral en el cas de clamídia i Azitromicina + Ceftriaxona (injectable intramuscular) en cas de positiu de gonococ. Amb aquest tractament es pot donar per curada la infecció.

T’AJUDEM A NOTIFICAR EL RESULTAT POSITIU DE CLAMÍDIA I GONOCOC A LA TEVA/ES PARELLA/ES

Sabem que no és fàcil comunicar que t’han diagnosticat d’una ITS a la teva/es parella/es, passades o actuals. Per això si et trobes en aquest cas hem elaborat un  fulletó informatiu i i donar-te alguns consells.

MÈTODES ANTICONCEPTIUS

Al CJAS t’oferirem un espai de confiança on t’escoltarem, et resoldrem els dubtes que tinguis sobre els mètodes i t’acompanyarem perquè trïis el que més et convingui en cada moment.

També et podem oferir els següents mètodes de manera gratuïta:

 • Preservatius per penis/joguina sexual
 • Preservatiu per vagina/anus
 • DIU de Coure (incloent col·locació i extracció)
 • DIU Hormonal (incloent col·locació i extracció)
 • Injectables

I de la resta de mètodes t’oferim el següent

 • Diafragma. Formació sobre la seva col·locació i extracció
 • Implants. Col·locació i extracció
 • Receptes de la seguretat social per l’obtenció de mètodes contraceptius
VIOLÈNCIES MASCLISTES

Si identifiques que has viscut o estàs vivint alguna d’aquestes situacions i t’agradaria poder-ho parlar amb alguna persona professional, pots demanar cita a través dels nostres canals per L’Espai Lila, que és un servei específic d’atenció a les violències masclistes a adolescents i joves. És un espai segur on poder parlar d’aquestes situacions sense que sentis qüestionament, i ho fem des del respecte i la confidencialitat.

En aquest espai  t’escoltarem i t’acompanyarem. Tenim molt present que aquestes violències poden prendre formes molt diverses, i que en adolescents i joves sovint es manifesten d’una manera característica. De manera conjunta anirem treballant i avançant juntes, en constant col·laboració i  creant nous significats al llarg de les sessions. T’acompanyarem en l’adquisició d’eines per afrontar i superar la violència viscuda, per reprendre les regnes de la teva pròpia vida i de les teves decisions, per comprendre les causes de les desigualtats i iniciar un procés de transformació des d’aquest posicionament, on tu seràs al centre.

Un cop hagis pogut explicar la situació que et genera malestar, pot ser que segons el cas sigui adient valorar si cal contactar amb altres serveis o persones del teu entorn. Sigui com sigui, sempre t’informarem prèviament dels passos que farem i el motiu.

DIVERSITATS FUNCIONALS

Al CJAS t’oferirem un servei d’atenció especialitzat sobre sexualitat amb independència de quina sigui la teva diversitat funcional (sensorial, motora, intel·lectual). Fem tot l’esforç per adaptar-nos a les teves necessitats per tal de facilitar-te l’accés a tots els serveis del centre.

DIVERSITATS SEXUALS

Al CJAS no donem per fet la orientació del desig o identitat de gènere de les persones usuàries. Així que donem la benvinguda a totes les persones a tots els serveis del nostre centre tant fa com visquin o expressin la seva sexualitat o gènere. A més disposem del “Cruïlles”, un servei específic d’atenció a adolescents i joves LGTBI+ per resoldre dubtes sobre identitat, relacions o sexualitat…

PLAER I PRÀCTIQUES SEXUALS

El plaer és el centre de la nostre de la sexualitat i per això, sempre que vulguis en podem parlar i t’ajudem. Si no obtens plaer a través de la masturbació o pràctiques compartides o bé si tens dubtes sobre les diferents pràctiques sexuals pots venir al CJAS i t’acompanyarem.

LES EMOCIONS

Al CJAS t’oferim la possibilitat de parlar amb professionals per mirar d’acompanyar-te a resoldre dubtes o neguits que tinguis en relació a les teves emocions vinculades a la vivència de la sexualitat i les teves relacions.

CANVIS CORPORALS I PRIMERES VEGADES

Al CJAS t’escoltarem, et resoldrem els dubtes que tinguis sobre els teus canvis corporals, el teu cos i les teves pràctiques i relacions sexuals.

POLÍTICA DE PRIVACITAT I GALETES

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra Política de privacitat i galetes, punxi l'enllaç per a major informació.

Copyright © 2021 | Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears. Política de privacitat i protecció de dades.