CELOBERT

Celobert. Espais grupals per desmuntar la violència masclista

Els grups d’acompanyament són un espai de trobada, des d’on poder reflexionar a partir d’una situació compartida, com és el cas de la vivència propera de situacions de violència masclista. Volem construir espais col·lectius on sentir-nos escoltades, enteses i on poder teixir aliances per proveir-nos d’eines per acompanyar i recuperar-nos. També per posar nom als elements que envolten les violències, entendre el seu funcionament i conèixer les seves conseqüències per poder fer-hi front.

Celobert és un espai d’acompanyament, suport i recuperació facilitada per professionals especialitzades i des d’una mirada no victimitzadora, interseccional i de Drets. En aquesta línia, s’ofereixen tres tipologies de grups:

Quan tens una amiga que ha viscut violències masclistes et pots sentir perduda, sense saber ben bé que dir o que fer per ajudar-la. En aquest espai repensarem les eines que tenim per poder acompanyar aquestes situacions des de la cura i responsabilitat.

Espai adreçat a les persones d’entre 16 i 20 anys que formen part de l’entorn proper de joves que viuen o han viscut violències masclistes.

Grup de 5 sessions. Dates i horari: els dijous 7, 14 i 21 de març; 4 i 11 d’abril. De 18 a 20 h.

 

Sovint constatem com les famílies necessiten espais per saber com acompanyar el malestar de les seves filles, germanes, etc. Les conseqüències de la violència impacten en els familiars i alhora sorgeixen molts dubtes i preguntes de com actuar a partir del moment que es coneix la situació. Així doncs, volem generar un espai d’intercanvi i aprenentatge per poder acompanyar sentint-nos més fortes i segures. Espai adreçat a familiars d’adolescents i joves que han viscut o estan vivint violències masclistes entre iguals fora de l’àmbit familiar i/o violències masclistes en l’àmbit de la parella.

 Grup de 5 sessions. Dates i horari: els dijous 25 d’abril i 2, 9, 23 i 30 de maig. De 18 a 20 h

 

  • Grup per a joves que viuen o han viscut violències masclistes | Inscripcions

La violència masclista acostuma a tenir un impacte en les persones que l’han viscut. També sabem com d’important és compartir les experiències i enfortir la nostra xara de relacions socials. Et volem proposar aquest espai on de manera conjunta, anirem treballant i avançant en constant col·laboració. T’acompanyarem en l’adquisició d’eines per afrontar la violència viscuda, creant nous significats al llarg de les sessions per reprendre les regnes de la teva pròpia vida i de les teves decisions, per comprendre les causes de les desigualtats i iniciar un procés de transformació des d’aquest posicionament, on tu seràs al centre.

Espai adreçat a joves d’entre 16 a 20 anys que han viscut situacions de violència masclista.

Grup de 8 sessions. Dates i horari: dilluns dies 26 de febrer; 4, 11 i 18 de març; 8, 15, 22 i 29 d’abril. De 18 a 20 h.

 

Tots els grups es realitzaran a la seu del CJAS-Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats. C/Granja, 19. 08024. Barcelona

Més informació a celobert@centrejove.org

 

Acompañando para acompañar Guía para profesionales | Guía para círculos de confianza

Jornada a Madrid sobre l’abordatge col·lectiu de les violències masclistes

Com acompanyem a adolescents i joves que han viscut violències masclistes?

POLÍTICA DE PRIVACITAT I GALETES

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra Política de privacitat i galetes, punxi l'enllaç per a major informació.

Copyright © 2021 | Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears. Política de privacitat i protecció de dades.