ATENCIÓ SANITÀRIA

Sovint costa saber quan hem d’anar anar a la una revisió de salut amb la professional sanitària de referència (ja sigui llevadora, metgessa o ginecòloga.. ) Doncs has de saber que no hi ha cap edat concreta per anar visitar-te però potser et pot ajudar el següent:

Sempre pots demanar hora quan tinguis dubtes sobre el cicle menstrual, mètodes, relacions sexuals…

Seria recomanable (cas que siguis noia) que et visitessis al teu centre de salut sexual i reproductiva als tres anys després d’haver iniciat relacions sexuals o a partir dels 25 anys.

I segur que hi hauries d’anar quan:

  • tinguis molèsties quan tens relacions sexuals
  • notis picors genitals
  • notis canvis en el fluix vaginal
  • notis alguna lesió als genitals
  • vulguis començar mètodes anticonceptius hormonals.  Et recomanem que no utilitzis cap mètode hormonal (ex. pastilles, anell, implant…) sense comentar-ho prèviament a una professional sanitària.

A quina edat hem d’anar les noies a la consulta ginecològica?

 

Quan pensem en tenir relacions sexuals, una de les emocions que podem sentir és la por. Això pot passar perquè sovint és parla de la sexualitat anomenant només els riscos. I Llavors se’ns barregen les ganes i el desig amb la preocupació i la inseguretat respecte a les infeccions de transmissió sexual (ITS) o l’embaràs no previst.

És cert que tenir relacions sexuals pot implicar certs riscos, però la bona noticia és que nosaltres podem controlar aquests riscos! Les ITS o els embarassos no passen per atzar!

La responsabilitat de tenir cura del teu cos i la teva salut és teva, però és important pensar que si compartim la nostra sexualitat amb altres persones, hem de tenir cura també dels seus desitjos, necessitats i… de la seva salut. No importa si és una relació llarga o esporàdica. A més de compartir plaer és fonamental també parlar de com protegir-nos, de com cuidar-nos.

El CJAS hi ha professionals sanitàries (infermera, llevadora, ginecòloga) que miraran de resoldre el dubtes que puguis tenir. Si necessites una visita sanitària ens pots contactar al CJAS

L’atenció sempre es farà amb la màxima cura, respecte i confidencialitat.

Pots demanar cita trucant al 93.415.10.00

POLÍTICA DE PRIVACITAT I GALETES

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra Política de privacitat i galetes, punxi l'enllaç per a major informació.

Copyright © 2021 | Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears. Política de privacitat i protecció de dades.