VIOLÈNCIES MASCLISTES A L'ESPAI PÚBLIC I D'OCI

Des de L’Associació i el seu programa jove, el Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats (CJAS), portem des del 2016 oferint un servei professionalitzat per a la gestió Punts Liles, així com de processos formatius i d’acompanyament en l’elaboració de protocols amb la voluntat de donar les eines necessàries a diferents municipis, associacions, entitats i col·lectius per tal de poder fer un abordatge comunitari de la violència masclista.

Des de l’inici del projecte hem acompanyat a municipis, entitats i col·lectius de tot el territori català. Tenim acumulades més de 3000 hores d’intervenció directa i unes 400 hores de formació en prevenció sobre violències masclistes en l’espai públic i d’oci. Les diverses intervencions i acompanyaments que hem realitzat ens han donat el bagatge necessari per a poder sistematitzar sobre algunes qüestions al voltant de l’abordatge de la violència masclista i lgtbifòbica. Part d’aquest aprenentatge i expertesa el vàrem recollir l’any 2019 en la publicació Resignificant els Punts Liles.

La nostra entitat treballa des d’una definició àmplia de les violències masclistes. Aquestes adquireixen formes com la violència física, sexual, psicològica, econòmica i institucional i, en tots els àmbits: parella, familiar, laboral, educatiu, digital, social i comunitari. Es tracta d’un fenomen que ens afecta de manera transversal; un problema social, col·lectiu i polític, que troba les seves arrels en l’estructura patriarcal que afecta les relacions, la construcció social del gènere i les institucions. Es fonamenten en les desigualtats de poder i en la posició de subordinació en la qual es troben les dones i les persones LGTBI+ en relació als homes de forma estructural. És des d’aquest diagnòstic que abordem les violències masclistes i és en aquest context que el teixit comunitari dels barris, pobles i ciutats, poden esdevenir elements clau alhora de transformar la realitat.

Per això creiem que actualment és necessari reforçar la formació per tal que tots aquells territoris, serveis i espais compromesos amb l’erradicació de les violències tinguin un marc conceptual comú i puguin així desenvolupar les seves pròpies accions. A continuació mostrem el nostre catàleg de serveis formatius i d’acompanyament en l’elaboració de protocols.

Metodologia

Es buscarà que els espais formatius parteixin d’una metodologia participativa que permeti la consolidació dels continguts, la coordinació de diferents agents i els disseny de noves estratègies a emprar als diversos espais i territoris. La formació combinarà continguts teòrics i pràctics, donant sempre peu al debat i la reflexió conjunta.

Requisits

Per dur a terme la formació necessitarem un espai ampli per a poder realitzar dinàmiques grupals, amb projector i si és possible, connexió a internet.

  • Espai ampli
  • Projector
  • Internet

Formacions

  1. Formacions a administració, entitats o altres agents
    1. Bloc 1. Aproximació a la violència masclista als espais d’oci nocturn i estratègies d’actuació
    2. Bloc 2. Assessorament per a la creació o revisió dels Punts Liles al territori
    3. Bloc 3. Agents, reols i circuits d’actuació per l’abordatge de la violència masclista als espais d’oci nocturn
  2. Formació a comerços o espais municials
  3. Procés de redacció o revisió de protocol per a l’abordatge de la violència masclista i lgtbifòbica

Contacte

Si esteu interessades en aquest servei podeu contactar directament amb nosaltres a través del correu formacioiprevencio_vm@lassociacio.org per acabar de concretar la demanda i valorar les necessitats.

POLÍTICA DE PRIVACITAT I GALETES

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra Política de privacitat i galetes, punxi l'enllaç per a major informació.

Copyright © 2021 | Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears. Política de privacitat i protecció de dades.