DIVERSITAT FUNCIONAL

La sexòloga Gemma Deulofeu va elaborar aquesta fantàstica guia per a persones amb diversitat sexual cognitiva.  La podeu descarregar gratuïtament fent click a sobre la imatge.

 

El 2017 vàrem obrir un línia d’atenció específica per a joves amb diversitat funcional, el programa “PLAǝRs” en una aposta inclusiva que busca garantir un servei accessible, lliure i gratuït per a totes les persones. Tothom ha de tenir la llibertat de poder triar sobre qualsevol aspecte de la seva vida, incloent la seva sexualitat i per tant és clau la informació i l’atenció.

Som sabedores que a les persones amb discapacitat i/o diversitat funcional se’ls nega sovint la vivència d’una sexualitat positiva i lliure i una de les maneres de fer-ho és dificultant l’accés a recursos i serveis que abordin aquesta temàtica. Des del CJAS entenem que una manera de revertir aquesta discriminació passa per oferir recursos i serveis ja existents i populars com el CJAS a aquesta població. No es pretén muntar un servei alternatiu o diferenciat per a joves amb diversitats

El CJAS disposa de professionals especialitzades en l’atenció a les sexualitats de les persones amb diversitats funcionals. Per a nosaltres és molt important atendre la individualitat de cada situació però considerant les diferents necessitats i diversitats funcionals ja siguin motores, sensorials o intel·lectuals. Per dur a terme aquesta tasca resulta imprescindible comptar amb la complicitat, l’assessorament i el suport de les entitats de persones amb diversitats funcionals.

Què implica el “PLAǝRs” pel CJAS?

•Adaptació física del centre (adaptació del bany, llitera ginecològica hidràulica, rampes d’accésa l’entrada, senyalètica…)
•Formació de les professionalsdel CJAS per a l’atenció d’aquests/es joves
•Revisió de materials sobre sexualitats en les diferents diversitats funcionals
•Elaboració de protocolsd’atenció específics
•Elaboració de circuits de derivació amb entitats

Si voleu saber més del Plaers podeu enviar un mail a plaers@centrejove.org i també podeu veure aquest vídeo on la nostra companya Carol Checa ens explica el programa.

 

POLÍTICA DE PRIVACITAT I GALETES

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra Política de privacitat i galetes, punxi l'enllaç per a major informació.