PLAǝRs. Atenció per a joves amb diversitats funcionals

“PLAǝRs” és un programa que vol posar a disposició de joves amb diversitat funcional tot el model de treball i tota la cartera de serveis actuals del CJAS. I òbviament amb els mateixos trets identificatius: lliure accessibilitat, confidencialitat, anonimat i atenció basada en Drets Sexuals i Reproductius. El CJAS és un espai d’atenció per a adolescents i joves sobre tot allò referent a la sexualitat. Des dels seus orígens, el 1992, ha estat sempre un centre obert a tot tipus de població amb independència del seu sexe, orientació, identitat o expressió de gènere. Tanmateix, l’atenció a persones amb diversitat funcional requereix d’una especialització i unes adaptacions de les que fins ara no hi comptàvem. Enguany ens proposem revisar i corregir aquesta situació i per tant volem obrir un línia d’atenció específica per a joves amb diversitat funcional, el programa “PLAǝRs”.

Pel CJAS i L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius, aquesta és una aposta inclusiva que busca garantir un servei accessible, lliure i gratuït per a totes les persones. Tothom ha de tenir la llibertat de poder triar sobre qualsevol aspecte de la seva vida, incloent la seva sexualitat i per tant és clau la informació i l’atenció.  Volem generar un model de treball que suposi un exemple de bones pràctiques extensible a tota la xarxa pública de treball

Som sabedores que a les persones amb discapacitat i/o diversitat funcional se’ls nega sovint la vivència d’una sexualitat positiva i lliure i una de les maneres de fer-ho és dificultant l’accés a recursos i serveis que abordin aquesta temàtica. Des del CJAS entenem que una manera de revertir aquesta discriminació passa per oferir recursos i serveis ja existents i populars com el CJAS a aquesta població. No es pretén muntar un servei alternatiu o diferenciat per a joves amb diversitats  funcionals.

El servei serà el mateix i des del CJAS farem el que hem fet sempre, adaptar-nos a cada jove –tingui les peculiaritats que tingui, vingui d’on vingui.

El que sí pretenem és disposar de professionals especialitzats/es en l’atenció a  les sexualitats de les persones amb diversitats funcionals i comptar amb la complicitat, l’assessorament i el suport de les entitats de persones amb diversitats funcionals.

El model d’atenció del PLAǝRs

  1. Centre d’atenció a població jove. Des dels 16 anys i fins els 40, en el cas de persones amb diversitat funcional
  2. Assessorament puntual i  psicoeducatiu breu
  3. Atenció amb cita prèvia per professional especialitzada
  4. Atenció universal (amb o sense targeta sanitària)
  5. Gratuïtat i confidencialitat
  6. Abordatge global  amb diverses disciplines (medicina, infermeria, llevadoria, psicologia, treball social)
  7. Servei presencial, e-mail, telèfon.

 

 

A tenir en compte:

    • NO s’atendran DFI o d’incidències en salut mental o alteracions de conducta, o terapèutic que requereixen un estudi multimodal (psiquiatric, neurològic, etc)
    • NO és un servei per assessorar “únicament” a les famílies o els professionals amb dificultats per gestionar algunes alteracions de conducta o situacions de caire sexual

 

Què implica el PLAǝRs pel CJAS?

Promoció dels drets sexuals i afectius de totes les persones des d’ una perspectiva feminista

Coordinació amb entitats de i per persones amb diversitat funcional

Accessibilitat física i cognitiva

Revisió de materials sobre sexualitat en les diferents diversitats funcionals

Incorporació de bones pràctiques d’atenció professional

 

Per contactar-hi

plaers@centrejove.org

Tef. 93 415 10 00

 

POLÍTICA DE PRIVACITAT I GALETES

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra Política de privacitat i galetes, punxi l'enllaç per a major informació.

Copyright © 2021 | Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears. Política de privacitat i protecció de dades.