Science shop. Dones i salut mental

Dones vinculades als serveis datenció comunitaria a la salut mental (Science shop)

L’Institut de Salut Global de Barcelona, conjuntament amb L’Associació Drets Sexuals i Reproductius  està realitzant un Science Shop sobre Drets Sexuals i Reproductius en dones amb diagnòstic en trastorn mental greu en el marc del Projecte InSPIRES, Ingenious Science shops to promote Participatory Innovation, Research and Equity in Science, finançat per la convocatòria de la Comissió Europea H2020 SwafS  (Science with and for Society, Ciència amb i per a la societat), coordinat des de l’ISGlobal.

Projecte Inspires:

L’objectiu principal del projecte InSPIRES (“Horizon 2020”, Unió Europea, conveni de subvenció Núm. 741677) és acostar la ciència a la societat a través de la co-creació de preguntes de recerca que responguin directament als desafiaments socials. Al costat de ISGlobal, integren el consorci InSPIRES les següents institucions: Environmental Social Sciences Research Group (Hongria), Université de Lyon (França), Athena Institute-VU (Països Baixos), Universita degli Studi di Firenze (Itàlia), IRSICaixa (Espanya), Institut Pasteur de Tunis (Tunísia) i Ciencia y Estudios Aplicados para el Desarrollo en Salud y Medio Ambiente (Bolívia)

Què és una Science Shop?

Les Science Shops són oportunitats de trobada per a generar recerca i canvi. Tradueixen, reformulen, les preguntes que la societat es fa per a permetre que un nou coneixement es gesti en conjunt amb un grup de la societat civil, en benefici de la comunitat.

En general, les Science Shops actuen com a mediadors entre la ciutadania organitzada (associacions ciutadanes, ONG’s, Cases de Cultura, etc.) i institucions científiques (universitats i centres de recerca), establint relacions bidireccionals de suport i de transferència de coneixement. En el procés, també es busca orientar decisions d’interès públic implicant altres grups d’interès, com els actors polítics. D’aquesta manera, s’asseguren respostes a les demandes reals de la comunitat independentment dels interessos particulars dels investigadors/es, institucions acadèmiques o companyies privades.

Science Shop sobre Drets Sexuals i Reproductius en dones amb diagnòstic en trastorn mental greu

Les dones vinculades als serveis d’atenció comunitària a la salut mental tenen en comú un diagnòstic psiquiàtric i l’atenció específica a la salut mental. Constitueixen tanmateix un grup poblacional molt divers pel que fa l’edat de les usuàries, el perfil socioeconòmic, l’origen cultural i geogràfic i les històries de vida en general. Alhora algunes d’elles es troben afectades per altres categories nosològiques que poden agrupar-se en l’àmbit de les drogodependències o de la diversitat funcional i la discapacitat intel·lectual.

Sota l’abordatge d’aquest complex entramat des de la mirada dels Drets Sexuals i Reproductius aquest projecte té com a finalitat identificar i analitzar la vivència de la salut sexual i reproductiva d’aquestes dones, i la promoció o les vulneracions de drets que poden tenir lloc, des de la desprotecció davant la violència masclista i la violència sexual a la privació de la sexualitat en sí, passant per l’abús farmacològic i l’impacte sobre la pròpia vivència corporal, el plaer i el desig.

POLÍTICA DE PRIVACITAT I GALETES

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra Política de privacitat i galetes, punxi l'enllaç per a major informació.

Copyright © 2021 | Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears. Política de privacitat i protecció de dades.