Avortament

A partir de la sospita de desconeixement de la llei de l’IVE, des del CJAS es va impulsar, amb l’ajuda de voluntariat un sondeig a 200 dones de fins a 30 anys per conèixer el grau de coneixement.

El sondeig es plantejava també com a una iniciativa sensibilitzadora i informativa, ja que l’equip enquestador no només s’ha limitat a passar el qüestionari sinó que després oferia l’opció correcta i explicava la situació actual de la llei.

 

L’avortament és de pagament?

Del total de noies enquestades només un 18% sabien que l’avortament era gratuït. Aquest va ser, precisament, un dels canvis principals de la llei del 2010, incloure l’avortament dins de la cartera dels serveis públics actuals. Per tant, és gratuït en tots i cadascun dels casos.

La meitat de les dones enquestades de menys de 30 anys no saben que poden avortar per desició pròpia

A l’Estat espanyol l’avortament és legal a lliure decisió de la dona fins a les 14 setmanes de gestació. Aquest va ser el canvi principal de la llei del 2010. Des de llavors, en aquest període de temps, les dones poden decidir sense donar explicacions ni necessitar el consentiment de ningú més.

Aquesta legislació, que va suposar una important fita pel reconeixement d’aquest dret, és coneguda per menys del 50% de les dones joves enquestades. I, encara més alarmant, fins a un 30% pensen que només es pot avortar en casos de violació o malformació del fetus o perill per a l’embarassada.

Dos de cada tres menors d’edat tenen una infrmació equivocada sobre el dret a l’avortament

Només el 33% de les adolescents enquestades sabien que calia el consentiment dels seus progenitors per avortar. Aquest va ser el principal canvi de la llei que va impulsar, el llavors ministre de sanitat Gallardón, i que va entrar en vigor el setembre del 2015.

Pel que fa a la població adulta prop del 60% de dones no coneix la legalitat per a que una menor d’edat pugui avortar i això demostra la mancança d’informació verídica que corre sobre aquest tema.

 

 

POLÍTICA DE PRIVACITAT I GALETES

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra Política de privacitat i galetes, punxi l'enllaç per a major informació.

Copyright © 2021 | Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears. Política de privacitat i protecció de dades.