Sexcat

Aquest és una recerca en marxa que vol estudiar les percepcions, actituds i pràctiques d’adolescents i joves en l’àmbit de la salut sexual i reproductiva a Catalunya

Objectius específics 

  1. Descriure les actituds i conductes en població de 14 a 21 anys que son usuaris i usuàries de les entitats del Comitè 1r de Desembre que actuen a Catalunya
  2. Comparar els indicadors relacionats amb les percepcions, actituds i conductes per grups d’edat

Materials i mètodes

Població d’estudi

La població d’estudi son joves d’entre 14 i 21 anys que participen en les intervencions educatives que les entitats del Comitè 1er de Desembre realitzen a l’àmbit educatiu formal i no formal i en el marc d’altres programes de promoció de la salut sexual.

En concret, les entitats que participaran en la recollida de les dades són: ABD, ASSEXORA’TGN, ASSOCIACIÓ ANTISIDA DE LLEIDA, FUND. AMBIT PREVENCIÓ, FUND. SALUT I COMUNITAT, FLUSIP, CJAS, JIS, SIDA STUDI, ACTUA VALLÈS.

Criteris d’inclusió dels/les participants:

  • tenir entre 14 i 21 anys,
  • no haver participat prèviament a l’estudi
  • haver llegit els objectius i característiques de l’estudi inclosos al full informatiu elaborat a tal efecte (Annex 1).

La mostra total serà de 1.000 participants

Instrument

Es consensuarà un qüestionari anònim de preguntes tancades que inclourà 4 blocs de preguntes sobre actituds, percepcions i conductes sexuals i altres pràctiques com l’ús de drogues o experiències de violència.

El qüestionari s’elaborarà en base a l’experiència de terreny de les entitats participants i a l’experiència del CEEISCAT en el disseny de qüestionaris en població jove. Concretament, s’adaptaran les preguntes dels qüestionaris utilitzats en el monitoratge conductual dels i les joves i especialment, dels instruments elaborats per estudis amb objectius similars.

Es recollirà informació que permeti construir indicadors pel monitoratge del VIH i conductuals consensuats internacionalment (suggerits per l’ECDC, indicadors GARP/UNGASS i de la Declaració de Dublín) que permetin la seva comparabilitat.

El qüestionari inclourà tres dades sociodemogràfiques (sexe, edat i lloc de naixement dicotomitzada) i s’han exclòs aquelles que podrien arribar a identificar el subjecte. D’aquesta manera, el qüestionari es pot considerar totalment anònim.

El qüestionari es pilotarà en 10 joves abans d’iniciar l’estudi per detectar possibles problemes en la formulació i presentació de les preguntes.

El qüestionari serà d’autocomplementació i tindrà una durada de 20 minuts.

POLÍTICA DE PRIVACITAT I GALETES

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra Política de privacitat i galetes, punxi l'enllaç per a major informació.