XXII CURS D’ATENCIÓ A L’ADOLESCÈNCIA 2018

FORMAT CAPSULAR. 4 MÒDULS FORMATIUS A TRIAR!

Enguany el curs del CJAS arriba a la seva 22ª edició i hem observat la necessitat de modificar-ne el format per tal d’adaptar-lo a les necessitats de les professionals que hi participen. Així, hem optat per apostar per una fórmula de 4 càpsules monogràfiques de 7 hores intensives a lliure conveniència. Les càpsules seran eminentment practiques, fins a un 66% del temps. Les persones docents seran expertes de l’equip del CJAS.

Les càpsules es duran a terme els dies 2,9,16 i 23 d'octubre de 10 a 18.30 i es durà a terme en un lloc a determinar a Barcelona.

QUÈ HAN DIT ELS I LES ASSISTENTS D'EDICIONS ANTERIORS DEL CURS

“M'he quedat amb ganes de saber més i amb manca de temps de vegades per assolir bé tot el que ens heu ensenyat”

“M'ha encantat. No canviaria res. Cada dia he vingut motivada i no hi ha un dia que no l'hagi trobat interessant”

“És molt enriquidor treballar amb diferents professionals de disciplines diverses”

PREUS PER CÀPSULA

60 € per professionals en general

40 € per estudiants i professionals d’ONG

30 € per socis i sòcies de l’APFCIB

FORMULARI I NORMATIVA D'INSCRIPCIÓ

Podeu accedir al formulari clicant aquí

Per conèixer les condicions de la inscripció i com dur-la a terme accediu aquí

1A. CAPSULA DIMARTS 2 OCTUBRE. LA DINAMITZACIÓ DE SESSIONS GRUPALS

Dinamitzar un grup és tot un art, i més si del que parlem és de sexualitat i més si ho fem amb un auditori d’adolescents. En aquest taller provarem de donar les claus –i una bona maleta d’eines (algunes les posarem en pràctica)- per poder dinamitzar un taller sobre sexualitat des d’una mirada de drets i feminista. Abordarem el treball a partir de l’eix del plaer i les emocions i com aconseguim poder parlar del que realment interessa i preocupa als i les adolescents en relació a la sexualitat Us endureu un bon llistat d’idees i de recursos pedagògics.

2A. CAPSULA DIMARTS 9 OCTUBRE. L'ABORDATGE DE LES VIOLÈNCIES MASCLISTES

No podem treballar les violències masclistes si no som capaces d’identificar els seus orígens i les seves diferents formes mutants que observem en l’actualitat. Així que començarem per aquí per posar les bases conceptuals de treball a partir de les quals anar perfilant eines per al seu abordatge. Així treballarem aspectes com els indicadors de sospita, el maneig d’una entrevista individual sobre el tema o les violències en les TIC. Però també donarem eines per prevenir i treballar el tema en contextos grupals (aules, associacions...).

3A. CAPSULA DIMARTS 16 OCTUBRE. L'ATENCIÓ I LA INTERVENCIÓ A LES DIVERSITATS

Que vivim en un model heteronormatiu i capacitista no és cap novetat. Que això genera exclusions tampoc. Aquesta càpsula s’adreça a totes aquelles professionals que vulguin ampliar mirades i garantir drets sexuals a totes les persones a partir de ser conscient d’aquestes exclusions. Però no ens quedarem només amb el mal sabor d’assumir aquest fet sinó que proposarem com treballar i incloure una mirada realment inclusiva en la nostra quotidianitat, ja sigui en intervencions individuals o bé grupals.

4A. CAPSULA DIMARTS 23 OCTUBRE. L'ATENCIÓ INDIVIDUAL I L'ENTREVISTA

La comunicació individual amb l’adolescent és un repte. Habitualment obtenim el silenci per resposta o un reguitzell de frases fetes amb el que esperem sentir. Som conscients de la lògica de poder que es mou en aquests intercanvis, del que projectem com a professionals? De com ens posicionem? De quin model de sexualitat transmetem amb les nostres respostes? Des d’un model biogràfic que promou l’acompanyament holístic per sobre de la jerarquia biomèdica o moral oferirem estratègies d’abordatge per parlar del tema i resoldre qüestions puntuals.

OBJECTIUS

Millorar la comprensió de la població adolescent, dels seus comportaments i com els podem acompanyar en el procés de creixement.

Compartir les diferents experiències  professionals i reflexionar sobre l’atenció a l’adolescència des d’una mirada global.

Mostrar diferents eines metodològiques en relació a la salut afectiva i sexual, útils per a la pràctica quotidiana, tant pel que fa a l’atenció i l’educació,  com per al treball comunitari.

Analitzar el treball assistencial des d’un punt de vista multidisciplinari i complementari entre els diferents serveis d’atenció en salut.

METODOLOGIA

Activa, basada en la participació.  Exposicions teòriques i discussió entorn dels temes presentats.  Treball sobre casos pràctics, tallers i dinàmiques grupals.

PARTICIPANTS

Professionals de la salut, l’educació i l’àmbit social (medicina, infermeria/llevadoria, treball social, psicologia, educació  social, mestres,...) i altres professionals en contacte i amb interès en l’adolescència.