il·lustracióInfecció per clamídia

Està causada per un bacteri (Chlamydia trachomatis) que afecta la uretra (homes) i la vagina i el coll uterí (dones). Els símptomes, sovint, són semblants als de la gonorrea. Es transmet per via sexual, i si la dona embarassada és portadora de clamídies pot infectar el seu fill durant el part.

La infecció pot passar desapercebuda per absència de símptomes, sobretot en el cas de les dones. Tot i així, la persona que pateix la infecció pot transmetre-la encara que no tingui molèsties.

Els símptomes més freqüents en els homes són: secreció del penis, necessitat d'orinar i, de vegades, dolor. Les dones poden tenir secreció vaginal més abundant o diferent de la normal i dolors abdominals, però no sempre es detecten fàcilment.

Si la malaltia no es tracta, podria evolucionar i estendre's a genitals interns, i, a la llarga, en alguns casos pot provocar esterilitat.

El diagnòstic es fa mitjançant la història clínica, l’examen de les secrecions i anàlisis específiques.

Hi ha antibiòtics molt efectius per al seu tractament. S'ha de fer també tractament a les parelles sexuals i un seguiment per assegurar-se de la curació.