Què has de fer si penses que tens una ITS?

Busca atenció mèdica quan abans millor i sense vergonya. Pensa que una ITS és una malaltia com qualsevol altra.

ill·lustració consulta mèdicaEvita mantenir relacions sexuals fins que no hagis descartat la possibilitat d'una infecció infecció i hagis fet el tractament indicat.

Un cop fet el diagnòstic, comença el tractament com més aviat millor. Gairebé totes les ITS poden curar-se sense complicacions si es tracten correctament i a temps.

No t'automediquis. Els símptomes poden ser semblants, però les malalties poden ser diferents. Cadascuna de les ITS té un tractament específic.

Si tens una ITS caldrà que avisis la parella o les persones amb les quals has mantingut relacions sexuals per evitar l'extensió de la infecció.

Qui pot ajudar-te?

Pots demanar visita amb el teu metge de capçalera, especialistes en ginecologia i obstetrícia, especialistes en dermatologia o especialistes en urologia. Els trobaràs al teu CAP (Centre d'Atenció Primària), centres d’atenció a la salut sexual i reproductiva, centres especialitzats en infeccions de transmissió sexual i centres d'atenció específica a joves.

Prevenir és la millor manera d’evitar les ITS!

Utilitza sempre un preservatiu en totes les situacions en què pot haver-hi risc d'infecció. Fora de les relacions de fidelitat mútua entre persones sense ITS, totes les altres situacions poden ser de risc i, per tant, ens hem de protegir. L'ús del preservatiu (masculí o femení) és un mètode molt eficaç contra la transmissió de les ITS. S'ha de fer servir correctament per assegurar-ne l’eficàcia.

En les relacions de sexe oral també pot haver-hi risc d’infecció. Segons la pràctica sexual, podeu utilitzar el preservatiu, bandes de làtex o el paper film de cuina (plàstic transparent d’embolicar els aliments) per evitar qualsevol risc.