Pegats anticonceptius

il·lustració pegatEl pegat setmanal és un mètode anticonceptiu hormonal que consisteix en una fina làmina de color beix en forma de quadrat de 4,5 centímetres de superfície i 1 mil·límetre de gruix que s'enganxa sobre la pell. Aquest pegat allibera lentament hormones (estrògens i gestàgens), que passen a la sang a través de la pell i eviten l'embaràs, inhibint l’ovulació. Com que és un anticonceptiu hormonal que no es pren via oral, els vòmits i els problemes intestinals no interfereixen en el seu efecte anticonceptiu. La seva eficàcia anticonceptiva és molt alta.

El pegat està dissenyat per alliberar hormones durant una setmana. S'aplica un pegat cada setmana durant tres setmanes consecutives, i la quarta setmana es descansa. En aquests dies de descans es produeix el sagnat menstrual. Passada la setmana de descans, s'ha de tornar a començar i col·locar un nou pegat.

És molt còmode i fàcil d'utilitzar. Pots continuar realitzant les teves activitats quotidianes sense que el pegat es desenganxi: dutxar-te, nedar, fer exercici...

Com s’utilitza?

Per la seva col·locació, cal retirar el plàstic protector, adherir el pegat i pressionar sobre la pell durant 10 segons. S'ha d'aplicar sobre la pell sana, sense pèl, seca i neta (sense cremes). Es pot posar a la part inferior de l'abdomen, a la part superior externa del braç, a les natges i a la part superior de l’esquena, però mai al pit. Cada vegada que es canvia el pegat, s'ha de variar la zona d'aplicació per evitar possibles reaccions cutànies.

instruccions pegat anticonceptiu

Com amb la resta de mètodes hormonals, és important fer una visita mèdica abans de començar a utilitzar-lo per valorar si hi ha alguna contraindicació i per rebre la informació adequada per a un bon ús.

Aquest mètode protegeix de l’embaràs, però no d’infeccions de transmissió sexual ni de la sida.

En cas de qualsevol incidència durant la utilització del pegat, podeu contactar amb el vostre centre de salut de referència o podeu venir al nostre Centre. També podeu fer la consulta online o al nostre telèfon, 93 415 10 00, d'atenció al públic.