Anell vaginal

Anell vaginalL’anell mensual és un mètode anticonceptiu hormonal que consisteix en un anell de plàstic flexible de 54 mm de diàmetre que es col·loca a la vagina durant 3 setmanes (veure calendari) i allibera hormones (estrògens i gestàgens) per tal d’evitar l’embaràs, inhibint l’ovulació. Es retira durant una setmana i en aquests dies de descans es produeix el sagnat menstrual. Passada la setmana de descans, s’ha de col·locar un anell nou. Com que és un anticonceptiu hormonal que no es pren via oral, els vòmits i els problemes intestinals no interfereixen en el seu efecte anticonceptiu. L’eficàcia anticonceptiva és molt alta.

És important fer una visita mèdica abans de començar, com en la resta de mètodes hormonals, per valorar si hi ha alguna contraindicació per utilitzar-lo i per rebre informació per a una bona col·locació i un ús correcte.

Com s’utilitza?

La col·locació és molt senzilla i la seva facilitat d’ús i comoditat fa que sigui un bon mètode per a les noies joves que decideixen utilitzar contracepció hormonal.

Aquest mètode protegeix de l’embaràs, però no d’infeccions de transmissió sexual ni de la sida.

En cas de qualsevol incidència durant la utilització de l'anell, podeu contactar amb el vostre centre de salut de referència o podeu venir al nostre Centre. També podeu fer-nos la consulta online o trucar-nos al telèfon 93 415 10 00.