"Petting" o carícies

Aquest terme anglès engloba certs jocs sexuals: carícies, petons, estimulació mútua, etc., però no inclou les relacions sexuals amb penetració.

dibuix peus al llitSón diferents maneres de tenir relacions sexuals que ens fan gaudir i comunicar-nos amb l'altra persona. El "petting" ens pot ajudar a conèixer més el nostre cos i el de l’altre, a identificar sensacions pròpies i de la parella, en definitiva, a gaudir i millorar aquest procés d'aprenentatge que impliquen les relacions sexuals compartides.

És important saber que en les relacions sexuals de "petting" no hi ha risc d'embaràs, excepte en el cas que, estant sense roba, es produeixi una ejaculació a la vulva, o si hi ha contacte del penis amb l'entrada de la vagina sense preservatiu.

Quan començar a tenir relacions de “petting” és quelcom que hauràs de decidir tu mateix, valorant si ho desitges realment, si et sents preparat i de si has trobat la persona amb la que compartir aquestes relacions.

No hi ha normes sobre l’edat per començar o la manera de compartir la nostra sexualitat, sempre i quan les dues persones ho decideixin lliurement. És important donar el pas de les relacions sexuals compartides perquè tu ho vols, i no perquè t’ho demani un altre, o perquè els teus amics ja tinguin relacions.

L’amistat, l’amor, la comunicació amb la parella i el respecte mutus poden ajudar a prendre aquesta decisió i conèixer si realment es desitja iniciar aquest tipus de relacions.

Si teniu dubtes o alguna dificultat, és important demanar suport professional. Si voleu fer una consulta sobre aquests temes ho podeu fer des de la secció de consultes online, trucar-nos o venir al nostre centre.