Masturbació

Des que naixem tenim sexualitat i curiositat per saber què sentim quan ens toquem, quan ens acariciem, quan compartim amb els altres. En general, tots busquem i sentim plaer a través del contacte i les carícies.

dibuix masturbacioArriba un moment en la nostra vida (pubertat i adolescència) en què aquests interessos es fan més conscients i comencem a plantejar-nos preguntes, dubtes. La curiositat pel nostre cos i per com respon es fan més evidents.

L'autoestimulació o masturbació és una manera d'aconseguir plaer a través del propi cos (fent-se carícies, tocant-se, etc.). i ens pot ajudar a conèixer millor el nostre cos i la nostra resposta sexual.

La sexualitat del noi i de la noia en alguns aspectes és diferent i, per tant, també ho és la forma de viure i expressar-la. Aspectes com les diferències anatòmiques i fisiològiques, l’educació rebuda, la cultura i la societat en què vivim poden fer que la masturbació es visqui de maneres diferents.

La masturbació és una pràctica sexual que es pot donar en totes les edats, amb o sense parella. La freqüència dependrà de cada persona, pot variar en les diferents etapes de la vida i en funció del moment personal. Decidir masturbar-se o no és una opció personal, i per si mateix no és bo ni dolent.

Si aquest tipus de pràctica sexual resulta gratificant i es viu d’una manera saludable, pot ser un bon aprenentatge i, en molts casos, el millor coneixement del propi cos ajudarà a compartir i gaudir més de les relacions en parella.

La masturbació només seria problemàtica quan el fet de practicar-la o no fer-ho provoca en nosaltres sentiments negatius, malestar i/o interfereix en les nostres relacions sexuals i afectives.